Részecskeszűrő tisztítás gyorsan és hatékonyan leszerelés nélkül​

Ismerje meg az innovatív TerraClean részecskeszűrő tisztítás lehetőségét, amivel a rossz hatásfokú, eltömődött, hibásan működő szűrő új életre kel és még sokáig használható marad.
TerraClean-megelőző-karbantartás.png

Hibakód mentesség

Az eltömődött részecskeszűrő miatt hibakód jelenik meg az autó műszerfalán, ami a tisztítás befejezése után teljesen megszűnik.
TerraClean-DPF-tisztítás.png

Teljes tisztítás

Az eljárás segít a felgyülemlett károsanyag lerakódások hatékony eltávolításában, ezáltal hozzájárul az autó állapot megóvásához.
TerraClean-emisszió-csökkentés.png

Emisszió csökkentés

Az egyedülálló megoldás hozzájárul a jármű károsanyag kibocsátásának csökkentéséhez, ezáltal nyújt környezetbarátabb használatot.

Hibaforrás meghatározása

Mi okozza a DPF problémáját?

A dízel részecskeszűrő (DPF) egy olyan berendezés, amely a jármű kipufogórendszerében helyezkedik el. Szerepe, hogy “elfogja” a diesel-korom részecskéket, csökkentve ezáltal a károsanyag kibocsátást a környezetbe. A részecskeszűrő tisztítást az autók egy úgynevezett „regenerálódási” folyamat lebonyolítása során végzik el.
Ez bizonyos vezetési körülmények között történik, melynek során a kibocsátott károsanyag részecskék hamu tartalma alacsony marad. A DPF egységben lévő érzékelők kommunikálnak a gépjármű központi számítógépével (ECU), ez vezérli az automatikus regenerálási folyamatot, ezzel párhuzamosan megmutatva mikor ér el a részecskeszűrő olyan eltömődési szintet, amikor szükséges a DPF külön tisztítása.

Amikor már szakemberhez kell fordulni

Rengeteg okból kifolyólag viszont a DPF nem regenerálódik rendeltetés szerint. Ez lehet egy vezetési stílus vagy körülmény, esetleg technikai okok következménye. A műszerfalon található DPF kontroll-lámpa kigyulladása jelzi, hogy DPF szűrő határértéken túl eltömődött, és szakszerviz beavatkozását igényli.
Ennek következtében a gépjármű teljesítménye csökken, „szerviz üzemmódba” kerül. Ezzel haladéktalanul fel kell keresni egy szakszervizt a hiba elhárítása érdekében. Ennek elmulasztása esetén a jármű hamarosan használhatatlanná válik.

TERRACLEAN
RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS

Az eldugult részecskeszűrő az Ön számára egy probléma, számunkra egy kezelendő tünet!

A Gyimesi Autószerviz megoldást kínál a DPF korszerű tisztítására. Járművének részecskeszűrőjét a TerraClean szabadalmaztatott berendezésével szabadítjuk meg a felgyülemlett károsanyag lerakódásoktól.

terraclean.jpg

Miben egyedi a teRraclean eljárás?

 • A tisztítószer speciális alifás üzemanyag
 • Mérhető és azonnal érezhető eredmények
 • Akár 1 órán belül kész leszerelés nélkül
 • Költséghatékony megoldás
 • Hibakód mentesség a kezelés végére

Így működik a részecskeszűrő
tisztítási folyamat

Az angliai TerraClean készített egy videót, amiben bemutatják a DPF tisztítás folyamát. Az eljárás a következő lépésekből áll:

 • Teljes diagnosztika
 • Mechanikai vizsgálat
 • Rendszertisztítás
 • Tesztvezetés
 • Ismételt vizsgálat

A TerraClean egyik hazai szakértője mutatja be a DPF tisztítás folyamatát a TV2 Autószerelők című műsorában. Az autó részecskeszűrő hibajelzéssel érkezik a szervizbe, ahol leszerelés nélkül, speciális tisztítószerrel történik meg az eltömődött részecskeszűrő tisztítása.

RészeCskeszűrő
helyreállítási lehetőségek

A kétezres évektől kezdődően, a részecskeszűrős dízel autók elterjedésével egyre több tisztítási megoldás került a magyar piacra. Árképzést tekintve a kifejezetten olcsó lehetőségektől kezdve, az egészen drága, cseréig terjedő beavatkozásokig terjed a skála. Tapasztalatunk és külföldi kollégáink tapasztalata is azt mutatja, hogy ezek igen változó hatékonysággal működnek. Jellemzően az állabbi opciók jönnek szóba, ha már probléma adódik az autóval:

Tisztítás adalékkal

A legolcsóbb, pár ezer forintos opció, ami többnyire úgy néz ki, hogy valamilyen folyadék halmazállapotú termék hozzáadását javasolják az üzemanyaghoz. Viszont az üzemanyag a tankból a motorba jut, ahol az elsődleges égési folyamat során elég. Így sajnos el sem jut az anyag a részecskeszűrőig, ahol bármilyen hatást kifejthetne.
Ár: 5.000 – 20.000 Forint
 • nem fejt ki hatást a szükséges helyen
 • nincs érdemi eredménye

Tisztítás leszerléssel

Többféle lehetőség van, ami leszerelést igényel. Jellemzően ilyenkor valamilyen kémia anyaggal vagy hő hatására, égetéssel történik a problémát okozó szennyeződés eltávolítása. Ami mindenképp közös: a részecskeszűrő eltávolításra kerül a helyéről, ami a magas szervizóradíjak mellett egészen biztosan nem lesz költséghatékony megoldás.
Ár: 100.000 – 120.000 Forint
 • akár több napra szervizben az autó
 • nem várt költségek lehetségesek
 • időigényes

Szűrőcsere

Gyakran ajánlják megoldásként a legköltségesebb opciót: a részecskeszűrő komplett cseréjét. A legnagyobb gond a a cserével, hogy tapasztalatunk alapján a szűrők 95%-ban megmenthetők! Ezután még sokáig gond nélkül használhatók, elkerülve egy jelentős anyagi kiadást.
Ár: 300.000 – 400.000 Forint
 • extrém esetben akár milliós tétel
 • akár több napra szervizben az autó

Ne hagyja eltávolítani
a részecskeszűrőt tisztítás helyett!

Az autó nem fogja teljesíteni a környezetvédelmi előírásokat és megbukik a műszaki vizsgán!
Magyarországon sajnos előfordul, hogy kétes hírű szervizek a részecskeszűrő teljes eltávolítását javasolják. Ilyenkor az alkatrészt leszerelik és átmenő csővel helyettesítik, majd a motorvezérlő elektronikába is belenyúlnak, hogy a rendszer ne keresse a hiányzó elemet.
A növekvő fogyasztás mellett a légkörbe kerülő részecskék miatt kifejezetten rossz ez az ötlet. A levegő károsodásának mérséklése közös ügyünk, hiszen különböző időtávokon nekünk származik belőle problémánk, ha figyelmen kívül hagyjuk mi történik vele.

Foglaljon időpontot
részecskeszűrő tisztításra
még ma!

Hozza el autóját szervizünkbe, ahol tapasztalt szerelő diagnosztizálja a hibát. Győződjön meg róla személyesen, hogy mi a valódi probléma és tájékozódjon a helyreállítási lehetőségekről. Nem fordulhat elő nálunk olyan, hogy segítség nélkül hagynánk a tulajdonost!

DPF tisztítás ára: 69.990 Ft

hogyan használjam az autóm?

A részecskeszűrő tisztítás után

A részecskeszűrő állapotának megóvása érdekében célszerű időnként huzamosabb ideig magas fordulatszámon használni az autót. Ez a gyakorlatban leginkább autópályás használatot alkalmával valósulhat meg. Ilyenkor be tud indulni az alkatrész öntisztító folyamata, ami hozzájárul az állapot megóvásához.
Sajnos a rossz minőségű üzemanyag szintén hozzájárulhat az idő előtti eltömödéshez, ami teljesítményromlást eredményez. A futásteljesítmény növekedésével megelőző kezelésként is célszerű elvégezni a DPF tisztítást, mielőtt valamilyen kellemetlen probléma jelentkezne.

Garanciát vállalunk az elvégzett tisztításra!*

Visszajelzések

Először felvillant egy hibakód a műszerfalon. Azt hittem csak a szenzorral lesz probléma, ezért figyelmen kívül hagytam. Aztán később szerviz módba váltott az autó. Ekkor kerestem fel a TerraClean-t. Azóta is hiba nélkül autózom!
Simon János
Ford Mondeo TDCI
Szerencsére még nem volt akkoriban nagy probléma, annyit éreztem, hogy nem mindig gyorsul úgy az autó, mint előtte. A szerviz, ahová hordom azt javasolta, hogy cseréltessem a DPF szűrőt. Egy ismerősömtől hallottam a TerraClean-ről, akik orvosolták a panaszokat.
Balázs Dávid
Volswagen Passat
Égő hibakód lámpával kerestem fel a szervizt. Nagyon tetszett, ahogy végig elmagyarázták mikor mi történik. A tesztvezetés alatt már érezhető volt, hogy hatásos az eljárás, de a legjobban az tetszett, amikor a hazaúton úgy húzott az autó, mint amikor hozzám került.
Szalai Gergely
Peugeot 407 HDI

Gyimesi Autószerviz

Rólunk

Családi vállalkozásban működő szerviz vagyunk 2011 óta. Professzionális felszereléssel és ügyfélbarát hozzáállással várjuk márkafüggetlen autószervizünkben. Autó típustól, évjárattól függetlenül egyaránt kínálunk teljes körű szervizszolgáltatást cégek és magánszemélyek részére. Elérhető áron kínálunk jól felszerelt szervizhátteret gépjárművükhöz.

GYAKORI KÉRDÉSEK

A műszerfalon található DPF kontroll-lámpa kigyulladása általában jelzi, hogy DPF szűrő határértéken túl eltömődött, és szakszerviz beavatkozását igényli. Ennek következtében a gépjármű teljesítménye csökken, „szerviz üzemmódba” kerül.
Szinte minden dízel üzemű, részecskeszűrővel rendelkező gépjárművön elvégezhető a tisztítás. Gyorscsatlakozó megoldások segítségével egyszerű a csatlakozás és nem kerül leszerelésre a szűrő. A bejelentkezés alkalmával nyugodtan érdeklődjön a lehetőségekről és szakemberünk tájékoztatja Önt az autójával kapcsolatos tudnivalókról.

A DPF tisztítás ára: 69.990 Ft


Nagyobb gépjárműveknél, haszongépjárműveknél, teherautóknál, mezőgazdasági gépeknél, autóbuszok és az építőipari gépek estében többe kerülhet a szolgáltatás a munka nehézsége és a motor mérete miatt.


*Csak teljes égéstér tisztítás esetén vállalunk 1 év garanciát. A motor mélytisztító szolgáltatás ára 2000 cm3-is motorokig 39.990 Ft, a 2000 cm3 feletti motorok esetén 49.990 Ft.

A teljes tisztítási folyamat jellemzően 1 órán belül készen van! Így nem kell napokra szerelőnél hagynia és mellőznie az autóját.
A tisztítás során egy speciálisan erre a célra fejlesztett alifás üzemanyag segítségével kerülnek feloldásra a károsanyag részecske lerakódások, amik a szűrő eltömődését okozzák.
NEM! Némelyik javító hajlandó a problémás DPF eltávolítására, ami viszont illegális és a jármű ezáltal nem felel meg a jóváhagyási követelményeknek, és így nem tud sikeres időszakos műszaki vizsgát tenni, emellett komoly bírság kirovását vonhatja maga után!

Ne habozzon ha már problémát tapasztal

Helyreállítás után autója visszanyeri régi dinamikáját, a kifugógázok újra könnyedén távozhatnak. Továbbá megszűnik a hibakód és még sok ezer kilométeren keresztül használhatja a megújult részecskeszűrőt.